27 Eylül 2011 Salı

Eskisiyle yenisiyle Eskişehir sokakları..

Eskişehir'in meşhur barlar sokağı.. Gündüz böyle göründüğüne bakmayın siz bir de gece görün. Efes'in "Sokakta Hayat Var" sloganını bilenleriniz vardır. Efes sihirli değneğiyle sokağa dokunmuş ve ortaya inanılmaz keyifli uzun bir yol çıkmış. Gece ışıl ışıl, tıklım tıklım, yürürken bile çok keyif alıyorsunuz. İstanbul'a göre alışık olmadığımız tek şey mekanlardan Metallica yerine pop-arabesk canlı müzik seslerinin gelmesi. Mekanların isimleri insanı güldürüyor. Bir sağa bir sola bakıyorsunuz; Hangover, Şut Pub..

 
Eskişehir'in eş işlek yerlerinden biri, Doktorlar Caddesine bağlanan Kanatlı Alışveriş merkezine bakan meydan. Kanatlı yapılan ilk modern alışveriş merkezi. Şimdi bir de Espark var. Heykeller, anıtlar sizi her yerde karşılıyor, hatta Doktorlar Caddesi üzerinde her sokak paşında bir hayvan heykeli var. Kaplumbağa, ayı..


Meşhur Porsuk Çayı. Şehirin ortasından geçiyor. Hem ulaşım hem de gezi için kullanılan motorlar var ama keyfini çıkarmak istiyorum diyorsanız gondollarla küçük bir gezi yapın. Gondol dediğime bakmayın, elektrikli motorları varmış, biri sizin için yön veriyor. Bir an Venedik'te sanabilirsiniz kendinizi ;) 

Gondol seyahati 15 dakika bile sürmüyor, ama gidip de binmeden dönmek olmazdı.



Odunpazarı evlerinin bir kısmı Turizm Bakanlığı tarafından hem restore edilmiş hem de kullanılıyor, bazıları ise ayakta durmaya çalışıyor. Yolun başında Bakanlı'ğa ait ofisten sokak haritası alırsanız gezmesi daha da kolay olur. Sonuna doğru geldiğinizde sizi Külliye karşılıyor. Güzel bir bahçesi var, bahçenin sonunda ise bir kütüphane. Küçük ama ışığı, masaları, masaların üstündeki satranç takımları, o kadar güzel ki..

 Ben aslında satranç oynamayı bilmiyorum. Amaç poz vermekti, Uğurcan'ın eline sağlık.


Çiçek Pasajı'nı andırmıyor mu? Burası adını yanlış hatırlamıyorsam Gençlik Merkezi. İçinde rakı balıkçılar yok ama bijuteriler ve kumpirciler var. 

Kent Park 2007 yılında yapılmış. Uzun yürüyüş yolları, atları sevebileceğiniz bir alan, iki restoran ve yapay plaj var içerisinde. İsteyen deniz bisikletine de binebilir. Eskişehir'in belki denizi yok ama her türlü ufak deniz aracını görebiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder