30 Ocak 2012 Pazartesi

Samsun, Ünye, Fatsa, Ordu..


Karadeniz'de sadece pide yiyerek yaşayabilirsiniz. Yer: Venn Boutique Hotel
Kimisine göre "Kuymak", kimisine göre "Muhlama", ne derseniz deyin mısır unu, tereyağı ve çökelek  ya da telli peynir ile yapılan bir şaheser. Yer: Venn Boutique Hotel
Samsun Merkez, İstiklal Caddesi Vitrinleri 
Samsun Merkez, İstiklal Caddesi Vitrinleri


İtiraf ediyorum, almamıza rağmen  ben mide korkusundan tadına bakmadım ama siz bakın..




Yer: Uzun Saçlının Yeri. Oradan kimler gelip geçmemişki. Çayı, sohbeti, neden bu kadar meşhur olduğunu anlatıyor. Ordu'da sahil yolunda Yalıköy'ün bittiği yerde solda kalıyor, tabelada kendisinin saçlarının siyah olduğu zamandan bir fotoğraf var. Fotoğraf çekilmeye o kadar alışık ki, hemen pozunu alıyor :)
Yer: Vonalı Celal. Bu sefer sahil yolundan oldukça devam etmeniz gerekiyor. İstanbul'da da şubesi olan  tam bir  turşu imparatorluğu (120 Çeşit az değil.) Biz biraz tokuz, atıştıralım diyoruz, ve lahana turşusunun yanında "Yumurtalı Sakarca" ve tabii "Mısır Ekmeği". Sakarca Karadeniz'e özgü bir ot. Soğan, yumurta eklendiğinde her öğünde yenebilen çok lezzetli bir yemek çıkmış ortaya..
Yer: Vonalı Celal. Biz "Fındıklı Yoğurt Tatlısı" dedik ama garson sen bir tane "ballı süzme" getir dedi. Adından da anlaşıldığı gibi süzme yoğurda bal döküp üzerine fındık serperseniz siz de evde yiyebilirsiniz. Küçükken yoğurda toz şeker atılmasına ya da reçel ile yemeye alışık iseniz hoşunuza  gidecek bir lezzet..


Geçen sefer yolumuz düşmemişti ama bu sefer Ünye Kalesi'ne kadar çıktık. Ordu çok güzel bir şehir, hepimiz aa burası İzmir'e benziyor dedik. Teleferik'in çalıştığı bir zamana denk getirin ve Boztepe'ye çıkıp bütün Ordu'yu seyredin. Samsun merkezde Gazi Müzesi'ni ziyaret edin. Yine Ünye'de Çakırtepe'de sütlaç yiyin. Fatsa'da sahile bakan cafelerden birinde çay için, ve dalgaların içine doğru uygun bir ayakkabı ile yürüyün :) 

Yandaki fotoğraf kaleden.. Çok geç saate kalmamanızı ve gündüz bu yerleri görmenizi tavsiye ederim. Yollar, evler birbirine benzemiyor, gece bunları özellikle de denizi ayırt edemiyorsunuz. Dönüşümüz iç yoldan oldu. Türkiye'nin en uzun tünelinden geçiyorsunuz, yaklaşık 3800 m. 



İyi Haftalar..

1 yorum: