12 Kasım 2011 Cumartesi

Kadınların yapmaması gereken 10 şey!

Şu sıralar "Fuck It" diye bir kitap okuyorum. Yavaş yavaş, sindirerek, üzerinde düşünerek, biraz da özeleştiri yaparak. Buna ihtiyacım olan bir dönemdeyim, iyi bir bahane Kadın erkek ilişkileri oldukça focuslandığım bir zamanda iğneyi bizlere batırmalı dedim ve bir liste yaptım. Birçok madde tecrübeyle sabit olmakla beraber kendi kendimize hayatı ne kadar zorlaştırabilecek varlıklar olduğumuzun kaba taslak bir resmi. 

1-Büyük arabalar kullanmak. Mesafe algımızın çok da yerinde olduğu söylenemez.
2-Seksi olmak adına tüm kusurları ortaya seren cesur seçimler yapmak ve modanın kurbanı olmak. Şöyle bir etrafınıza bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız.
3-Pms, depresyon, o şu bu derken yemek yemek için her türlü bahaneyi ustalıkla kullanmak.
4-Gereğinden fazla dedikodu yapmak. Konuştuğunuz kadar konuşulursunuz, iki kişilik ilişkilerin mahremiyetini gözden kaçırıyorsunuz.
5-Önümüze gelen her şeyi karşılaştırmak. Eski erkek arkadaş ile yenisi, onun maaşı şunun şusu, aa çantası, kaşı gözü. Geçmişe ya da bir başkasına hapsederken kendimizi bugünü kaçırıyoruz.
6-Olur olmaz yerlerde duygularımızı belli etmek. Bunu maharet zannediyoruz ama ağlanacak omuz konusunda ne kadar doğru seçimler yapıyoruz?
7-Tek bir noktaya odaklanmak. Bir şeye takıldık mı, hadi bakalım çözene kadar ne oldu bizim multifunctional olmayla övünmemize? 
8-Diğerleri, özellikle diğer kadınlar tarafından beğenilme ve onaylanma arzusu. Zavallı erkekler, hala sizin için giyinip, hazırlandığımızı mı düşünüyorsunuz, maalesef sizi memnun etmek o kadar kolay ki, asla o kadar yorulmayız.
9-Bir ilişkiyi diğer kadınlarla paylaşmak ve tavsiye almak. Her ilişki kendi içinde bir denklemdir, en az bizler kadar, büyüyü bozmayın, onlarla söyleyeceğinizi partnerinize söyleyin, ilişkiniz daha da sağlamlaşacaktır.
10-Aşık olmak. Biz kadınlar her şeyi yoğun yaşarız, erkeklerin aksine. Asla dengeleyemeyeceğiz bir terazi varsa, sizin ona karşı duyduğunuz aşk, ve onun size karşı duyduğu sevgidir. Eğer ben aşkın acısını seviyorum demiyorsanız çok sevin ama cadının kazanına düşmeyin.

Bir de benden ekstra madde. Çok düşünmek. Düşünmek yaşanacak sonuçları değiştirmez. Erkekleri düşünün, ve bizim kaygılarımızla boğuşurken, onların neden hayattan bu kadar zevk aldığını.


1 yorum: