14 Kasım 2011 Pazartesi

25 yaşında 10 kuruşluksun, 40'ında 15.000 Euroluk, maşallah şarap gibisin

Siz bırakın, kendinize özgü tek özelliğinizi biz üstlenebiliriz, zaten yıllar boyu yapmadık mı, ona da biz gideriz. Hiç yapamazsınız da demeyin, bir kadın istediği zaman her şeyi yapabilir. 

Sosyal medya bedelli denklemleriyle sallanıyor. Matematikten anlayanlar çok parçalı fonksiyonu biliyorlardır belki. Benim de duyduğum o. 25 yaşına şu kadar bedel, 30'a bu kadar, 40'dan sonrasının allah yardımcısı olsun. Çok uzun zamandır beklenendi bedelli askerlik. Hepimiz çıkacağını da biliyorduk. Bence bu gidişin sonu profesyonel askerlik olacak. Gittikçe daha da sıcak bir ülke olmaya başlıyoruz, askerliğin bedellerini belli bir kesimin ödediği bas bas konuşulan bir konu. Kimsenin buna inanılmaz gönüllü olarak gitmediği su götürmez gerçek. Bir çözüm gelmeliydi, ya da ödenekleri yetmemeye mi başladı, yoksa bu temizlik mi, kim bilir? Her daim kart erkek, şarap muamelesi de gördü ya, ben en çok buna gülüyorum, kırkından sonra daha yakışıklı adamı duymuştum da, hadi yine iyisiniz bedelle tescillendiniz. 

Son bir yıl içinde askere gidip işinden gücünden olan sazanlara: hadi bir güzel el sallayın arkadaşların arkasından. Gerçeği yüzünüze vurmak istemeyiz ama biz biliyorduk arkadaşlar. Su mutfaktadır herhalde, için bir bardak, o güzel günlerinizi tekrar bir anın, tertiplerinizi bir arayın, rütbeleri baştan sona bir sayın, aa geçti mi? Sizi üzdüysem çok özür dilerim. 

Herkesin gözü aydın. Yeşiller ceplerden çıksın, bir takım yeşille yırttınız bu meseleden. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder